Západočeská hasičská liga – Štichovice

9.6.2024

Náročný víkend žákavských hasičů pokračuje v neděli dalším kolem ZČHL v severoplzeňských Štichovicích. Holky zde přespávaly již od soboty a jako posila vyrážejí ze Žákavé ještě naši kluci.

První si tedy základnu chystají na závěr mužské kategorie naši „mlaďasové“ doplnění o Josefa a Libora. Přípravu si kluci nějak užívají, až je musí starší kolegové z týmu odehnat na startovní čáru. Výstřel a na základně vše cvaká jako hodinky, ale při odběhu od základny slyšíme komentátora, že Libor na koši se lehce zasekl. Béčka, rozdělovač i proudaři tak v klidu dobíhají na svá místa a ještě čekají na vodu, která je sráží terče v čase 21,46 s., což na této rychlé dráze stačí až na 17. místo.

Holky jdou na start jako předposlední a opět rozbíhají velmi pěkný pokus, i když Jůli jde vzadu více „na jistotu“. Vpředu se ale Veru těsně před značkou rozdělovače zamotává hadice levého proudu okolo nohy a i když se jí podaří z hadice vyskočit, vypadává jí rozdělovač z ruky a lehce se pootevře prostřední kohout. Kája na stroji vyhodnotí, že je nějaký problém a ubírá plyn a čeká, čímž se voda kupředu výrazně zpomalí a celý pokus je zakončený v čase 19,78 s., což holkám moc náladu nezlepšuje a obsazují 7. místo.